Clarimonia

Ensemble Clarimonia

Lähes kaksikymmentä vuotta toimineen Clarimonia Ensemblen toimintaperiaatteena on soittaa klarinettimusiikkia 300 vuoden ajalta alkuperäissoittimin tai sellaisten rekonstruktioilla. Bambergilaisen soitinrakentaja Jochen Seggelken perustama yhtye on vieraillut ympäri maailman esittelemässä historiallisten klarinettien ja basettitorvien ainutlaatuista sointia.

 

Jochen Seggelke opiskeli Mannheimin musiikkikorkeakoulussa Hans Pfeiferin ja Baselin Schola Cantorumissa Pierre-André Taillardin johdolla. Seggelke on menestynyt monissa ns. vanhaan musiikkiin keskittyneissä kilpailuissa ja hän kuuluu amsterdamilaisen Klassische Kammerharmonien perustajiin. Hän on soittanut monissa periodiorkestreissa ja erikoistunut historiallisten klarinettiperheen soittimien rakentamiseen.

Bernhard Kösling opiskeli klarinetinsoittoa Hans-Jürgen Eckmeierin ja Hans Deinzerin johdolla Hannoverissa. Menestyttyään useissa kilpailuissa – mm. Premio d’Anconassa ja saksalaisten musiikkikorkeakoulujen kilpailuissa – Kösling työskenteli pääosin vapaana taiteilijana, mutta sittemmin hänet on nähty mm. Gruppe M:n, Ensemble Kölnin, Musikfabrik NRW:n ja Ensemble Modernin riveissä. Vuodesta 1995 hän on toiminut Kammersinfonie Bremenin sooloklarinetistina. Vuosituhannen vaihteessa Kösling kiinnostui periodisoittimista ja vuodesta 2001 hän soittanut myös Clarimonia Ensemblessä.

Ekkehard Sauer opiskeli koulumusiikkia ja klarinetinsoittoa Hannoverin musiikkikorkeakoulussa Guido Schäferin ja Hans Deinzerin johdolla. Vuosina 1991-2006 Sauer toimi klarinetinsoiton ja kamarimusiikin dosenttina Hildesheimin yliopistossa, minkä lisäksi hän on opettanut Osnabrückin Angela-koulussa ja musiikki-instituutissa. Sauer on vuodesta 1995 alkaen erikoistunut historiallisiin klarinettisoittimiin ja soittanut mm. Berliinin Akademie für Alte Musikissa, L’arco –yhtyeessä sekä Clarimonia Ensemblessä.