Elina Raijas

Elina Raijas (o.s. Vuorela) aloitti huilunsoiton 10-vuotiaana Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa Eugen Stenmanin johdolla. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen Elina Raijas hyväksyttiin vuonna 1991, ja solistiselle osastolle kaksi vuotta myöhemmin. Sibelius-Akatemiassa Raijasta opettivat Liisa Ruoho, Ilpo Mansnerus ja Mikael Helasvuo. Elina Raijas suoritti musiikin maisterin tutkinnon vuonna 1999 erinomaisin arvosanoin. Lukuvuoden 1996-1997 Raijas opiskeli vaihto-oppilaana Saksassa Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa Renate Greiss-Arminin sekä Mathias Allinin johdolla.

Ensimmäisen vakituisen työpaikan Elina Raijas sai vuonna 1997, jolloin hän aloitti Joensuun kaupunginorkesterin äänenjohtajana. Vuonna 1999 Raijas hyväksyttiin Helsingin kaupunginorkesterin huiluryhmään, ja 2002 Raijas aloitti soolohuilistina Tampere Filharmoniassa. Paluu Helsinkiin oli edessä vuonna 2004 kun Raijaksesta tuli HKO:n vuorotteleva äänenjohtaja. Keväällä 2014 Raijas toimi RSO:n soolohuilistin sijaisena.

Varsin monipuolisen orkesterimuusikon uransa lisäksi Elina Raijas toimii aktiivisesti kamarimuusikkona, ja on esiintynyt maamme tärkeimmillä kamarimusiikkifestivaaleilla. Solistina Raijas on soittanut Helsingissä, Tampereella ja nykyisessä kotikaupungissaan Joensuussa.

Elina Raijaksen ja hänen muusikkomiehensä vapaa-ajan ohjauksesta huolehtivat 5- ja 10-vuotiaat lapset harrastuksineen, sekä 14-vuotias jackrussellinterrieri Hippa.