Hanna Juutilainen

Hanna Juutilainen valmistui musiikin maisteriksi 1990 Sibelius-Akatemiasta, jonka ensikonserttisarjassa hän konsertoi 1991.

Tapiola Sinfoniettan huilun äänenjohtajana hän on toiminut vuodesta 1988 lähtien. Vakituisen työnsä ohessa Juutilainen opettaa huilunsoittoa ja kamarimusiikkia Sibelius-Akatemiassa ja hän on toiminut aktiivisesti kamariorkesteri Avanti!:ssa sen alkutaipaleelta asti.

Kamarimuusikkona Juutilainen on esiintynyt omissa konserteissa sekä lukuisilla kansainvälisillä ja suomalaisilla musiikkijuhlilla. Solistina hän on soittanut useiden suomalaisten orkestereiden kanssa.

Sydäntä lähellä on erityisesti wieniläisklassinen ja barokkimusiikki, unohtamatta ranskalaista 1900-luvun musiikkia. Myöskään nykymusiikin esittäminen ei ole Juutilaiselle vierasta. Hän on ollut mukana kantaesittämässä lukuisia suomalaisia kamarimusiikki- ja orkesteriteoksia ja tekee mielellään yhteistyötä eri säveltäjien kanssa.

Hanna Juutilainen on levyttänyt Tapiola Sinfoniettan solistina BIS-levymerkille sekä suomalaisen Kamariorkesterin solistina Naxosille.

Soittimena hänellä on kultainen Muramatsu.