Kiril Kozlovsky

Kiril Kozlovsky on syntynyt v.1981 Mogilevissa. Hän on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa Irina Semenjakon johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Hamsa al-Wadi Juriksen ja Matti Raekallion johdolla. Kiril Kozlovsky valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian pianomusiikin osastolta keväällä 2005. Jatko-opinnot hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Avo Kouyoumdjianin oppilaana. Kiril Kozlovsky on myös täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Dmitri Bashkirov, Petér Nagy, Ivari Ilja, Ralf Gothoni ja András Schiff.

Kiril Kozlovsky on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa; niistä mainittakoon Jyväskylän pianokilpailun voitto vuonna 2004 sekä ensimmäiset palkinnot ”Ciutat de Mallorca” -pianokilpailussa Espanjassa vuonna 2003 ja Chopin-keskuksen pianokilpailussa Pariisissa vuonna 1998.

Marraskuussa 2004 Kiril Kozlovsky valittiin Finland Festivalsin vuoden 2005 nuoreksi taiteilijaksi.

Kiril Kozlovsky on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Solistina hän on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivo:n kanssa.

Kiril Kozlovsky esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Agust Olafssonin, Ekaterina Gubanovan, Helena Juntusen, Tuomas Katajalan sekä Jorma Hynnisen kanssa ja saanut liedoppia mm. Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä.