Lauri Kankkunen

Lempäälästä lähtöisin oleva Lauri Kankkunen (s.1990) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana ja jatkoi opintojaan Tampereen konservatoriossa opettajinaan Kaarle Husgafvel ja Pauli Heikkinen. Vuodesta 2010 Kankkunen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa professori Martti Rousin selloluokalla ja syksystä 2014 alkaen myös Oslossa Norges Musikkhøgskolessa profossori Truls Mørkin oppilaana. Kankkunen on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan muun muassa David Geringas, Gary Hoffman, Ivan Monighetti, Frans Helmerson ja Menahem Pressler ja soittanut kamarimusiikkia muun muassa Nobuko Imain ja Lars Anders Tomterin kanssa.

Lauri Kankkunen voitti III palkinnon Turun XII sellokilpailussa helmikuussa 2014. Keväällä 2015 hänet kutsuttiin XV Tšaikovski -kilpailuun ja vuonna 2013 hän oli yksi neljästä suomalaisesta, jotka valittiin V kansainväliseen Paulon sellokilpailuun.

Hän on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina ja kamarimuusikkona muun muassa Santander International Music Festivalilla Espanjassa, Iitin musiikkijuhlilla, Sysmän Suvisoitossa, Helsingin Juhlaviikoilla sekä Helsingin Kamarikesässä.

Lauri Kankkunen aloitti Tampere Filharmonian sellon äänenjohtaja syksyllä 2015 ja on Helsingin kaupunginorkesterin jäsen. Suomen ulkopuolella Kankkunen on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa. Hänen opintojaan ovat tukeneet mm. Martin Wegelius -säätiö, Pro Musica -säätiö, Alfred Kordelinin säätiö, Wihurin säätiö sekä Suomen ja Pirkanmaan Kulttuurirahastot.

Lauri Kankkunen soittaa Pohjola Pankin Taidesäätiön omistamalla Nicolas Lupot -sellolla vuodelta 1795.