Matias Häkkinen

Matias Häkkinen (s.1981) on maamme kiinnostavimpia jo aktiivisimpia nuoria kosketinsoittajia. Hän työskentelee monipuolisesti erilaisissa muusikon tehtävissä sekä cembalistina että pianistina ja urkurina. Hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssista kaikkein tuoreimpaan nykymusiikkiin. Hän on konsertoinut ympäri Suomea sekä laajasti ympäri Eurooppaa mm. sooloresitaalein, kamarimuusikkona, lied-pianistina, säestäjänä, korrepetiittorina, orkesterinjohtajana ja orkesterin solistina sekä useiden orkestereiden jäsenenä, ja toimii lisäksi myös kirjoittajana, pedagogina ja luennoitsijana, virittäjänä, huoltajana, sekä erilaisissa musiikin alan asiantuntijatehtävissä.

Häkkinen oli Euroopan Unionin barokkiorkesterin jäsen ja continuoryhmän äänenjohtaja kaudella 2009-10 ja on tuoreen kansainvälisen New Century Baroque -orkesterin sekä perustamansa Ensemble Nylandian cembalisti ja taiteellinen johtaja. Hän on myös soittanut useiden kaupunginorkesterien riveissä, sekä mm. European Union Chamber Orchestrassa, Fibo:ssa ja Avanti!:ssa. Häkkinen toimii Helsingin ammattikorkeakoulussa (Metropolia) ja Helsingin konservatoriossa, sekä Sibelius-lukiossa säestäjänä ja cembalonsoiton, basso continuon sekä kamarimusiikin opettajana. Hän on lisäksi opettanut eri musiikkiopistoissa mm. pianonsoittoa useiden vuosien ajan. Hän on myös Café Barock -konserttisarjan taiteellinen johtaja ja tuottaja.

Vuonna 2011 Häkkinen suoritti continuodiplominsa Annamari Pölhön ja soolo-cembalodiplominsa Anssi Mattilan johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin. Vuonna 2005 hän valmistui Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian musiikin koulutusohjelmasta pääaineenaan pianonsoitto, jossa häntä opettivat Joonas Pohjonen ja Seppo Salovius. Lisäksi hän on opiskellut Amsterdamin konservatoriossa opettajanaan Menno van Delft ja Escola Superior da Música e das Artes de Espectáculossa Portossa Portugalissa sekä pianon- että cembalonsoittoa opettajinaan mm. Ana Mafalda Castro. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Gustav Leonhardtin, Ton Koopmanin, Laurence Dreyfusin, Pierre Hantaïn, Bob van Asperenin, Huguette Dreyfusin ja Andrew Lawrence-Kingin mestarikursseilla.