Matilda Kärkkäinen

Pianisti Matilda Kärkkäisen uran lähtölaukauksena toimi kolmas sija Jyväskylän kansallisessa pianokilpailussa vuonna 2004. Soolo-ohjelmiston ohella hän on esiintynyt kamarimuusikkona niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, ja esiintynyt monilla maamme merkittävimmillä festivaaleilla.

Matilda Kärkkäinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2007 opiskeltuaan ensin Marita Viitasalon ja myöhemmin prof. Erik T. Tawaststjernan johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan myös Wienin musiikkiyliopistossa sekä Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa Tukholmassa. Vuodesta 2011 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa, missä hän suorittaa taiteellista tohtorintutkintoa aiheenaan pianosonaatin historia fokusoiden ohjelmistoaan suuriin romantiikan ajan sonaatteihin.

Jyväskylän pianokilpailun lisäksi hänet on palkittu toisella sijalla Nyborgin pohjoismaisessa pianokilpailussa vuonna 2004, ja kansainvälisessä Ciurlionis-kilpailussa Liettuassa vuonna 2003 hän sai erikoispalkinnon parhaasta nykymusiikkiteoksen esityksestä. Hän on myös kantaesittänyt useita teoksia. Kuluneen vuoden aikana on ilmestynyt kaksi nykymusiikkilevyä, joissa hän soittaa kantaesittämiään teoksia, säveltäjäniminä Alex Freeman ja Osmo Tapio Räihälä. Konsertoinnin ohella Kärkkäinen toimii Itä-Helsingin Musiikkiopistossa pianonsoiton ja säestyksen lehtorina.