Olli Leppäniemi

Olli Leppäniemi opiskeli klarinetinsoittoa University of Southern Californiassa Yehuda Giladin, Oslossa Hans-Christian Braeinin ja Sibelius-Akatemiassa Reijo Koskisen johdolla.

Voitettuaan 1. palkinnon arvostetussa Carl Nielsen-kilpailussa Leppäniemi on esiintynyt solistina BBC Scottish Symphony Orchestran, Helsingin Kaupunginorkesterin, Tanskan Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Odensen Sinfoniaorkesterin, Kristiansandin Sinfoniaorkesterin, Bergenin Filharmonisen Orkesterin, sekä Tivolin Sinfoniaorkesterin kanssa. Hiljattain hän kantaesitti Aki Yli-Salomäen klarinettikonserton Turun Filharmonisen Orkesterin solistina ja kantaesittää Paavo Heinisen klarinettikonserton Lappeenrannan Kaupunginorkesterin solistina ensi vuonna. Leppäniemi on myös tehnyt Tanskan ensiesityksen John Coriglianon klarinettikonsertosta, sekä esittänyt Carl Nielsenin klarinettikonserton säveltäjän 150 -vuotisjuhlakonsertissa Tanskan Radion Sinfoniaorkesterin solistina.

Leppäniemi toimii klarinetin äänenjohtajana Turun Filharmonisessa Orkesterissa, ja on aiemmin toiminut 1. Sooloklarinetistina Tanskan Radion Sinfoniaorkesterissa ja Bergenin Filharmonisessa Orkesterissa sekä klarinetin äänenjohtajana Sinfonia Lahdessa. Leppäniemi on vieraillut sooloklarinetistina Chicagon Sinfoniaorkesterissa, sekä esiintyy usein vierailevana sooloklarinetistina Lontoon Philharmonia Orchestrassa sekä Australian Chamber Orchestrassa.

Leppäniemi on esiintynyt kamarimusiikkifestivaaleilla Risörissä, Muertenissa, Lyckebyssä, Kööpenhaminassa, Oulussa, Tuusulanjärvellä sekä Uudenkaupungin Crusell-Festivaaleilla.

Leppäniemi opettaa klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa, ja on aiemmin opettanut Malmön Musiikkikorkeakoulussa ja Grieg Akatemiassa. Hän on pitänyt mestarikursseja University of Southern Californiassa, Tanskan Kuninkaallisessa Konservatoriossa, Nurmeksen Kesäakatemiassa sekä Crusell-Festivaalilla. Leppäniemi on toiminut juryn jäsenenä kansainvälisessä Carl Nielsen-kilpailussa 2013.

Olli Leppäniemi on Buffet Crampon-taiteilija.