Reeta Maalismaa

Reeta Maalismaa on opiskellut viulunsoittoa Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Oulun konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa. Maalismaa valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta professori Mi-Kyung Leen luokalta vuonna 2003 erinomaisin arvosanoin. Maalismaa on myös täydentänyt opintojaan Budapestissa Liszt-Akatemiassa Vilmos Szabadin oppilaana sekä lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Ana Chumachenko, Valentin Zhuk ja Ysaÿe-kvartetti.

Vuodesta 2003 Reeta Maalismaa on soittanut Radion sinfoniaorkesterin ykkösviulistina, minkä lisäksi hän on kamariorkesteri Jousia Ensemblen ja Virtuosi di Kuhmon jäsen.

Hän on esiintynyt kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, mm. Ranskassa, Hollannissa ja Liettuassa, Turun, Hauhon ja Tuusulanjärven musiikkifestivaaleilla ja Viitasaaren Musiikin ajassa. Hän on myös esiintynyt Suomen Solistiyhdistyksen konserttisarjassa sekä Radion sinfoniaorkesterin kamarimusiikkisarjassa ja Myöhäisillan kamarimusiikissa.

Vuonna 2005 hän oli Kuhmon Kamarimusiikin Nuori taiteilija.