Siljamari Heikinheimo

Siljamari Heikinheimo esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona soittaen lukuisissa eri kokoonpanoissa, sekä usein myös solistina.

Vuodesta 2012 lähtien hän on soittanut Radion Sinfoniaorkesterissa ja kevään 2014 aikana toiminut 3. konserttimestarina. Hänet näkee usein myös yhtyeissä kuten Avanti!, Meidän Orkesteri, Jousia Ensemble, Virtuosi di Kuhmo ja Tiksola co.

Heikinheimo vierailee monilla musiikkijuhlilla, kuten Lyckå Kammarmusikfestival, Kuhmon Kamarimusiikki, Iitin musiikkijuhlat, Hauhon musiikkijuhlat ja KuruFest.

Hänen ideoimaansa näyttämötaidetta ja musiikkia yhdistelevää esitystä ”Ferdinand-härkä -Lastenooppera” esitetään Kulttuurirahaston tukemana Lastenklinikoilla. Hän on myös tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle.

Heikinheimo aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa, missä hänen opettajinaan toimivat Päivyt Meller, Jerzy Blazkievicz ja Grazyna Gebert ja jatkoi sieltä Sibelius-Akatemiaan. Heikinheimo on opiskellut Edsbergin musiikki-instituutissa opettajanaan Ulf Wallin. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011, missä opiskeli Petri Aarnion johdolla.

Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov, Antti Tikkanen, Hagai Shaham, Ferenc Rados ja Ralf Gothoni. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan, Marko Ylösen ja Mats Zetterqvistin johdolla.