Tero Toivonen

Tero Toivonen (1974) on soittanut Tapiola Sinfoniettan riveissä kahdeksantoista vuoden ajan.

Käyrätorvensoitto alkoi vuonna 1985 Keskisen-Uudenmaan musiikkiopistossa Jukka Kasperin johdolla ja jatkui Sibelius-Akatemiassa Erja Joukamo-Ampujan luokalla.

Musiikin maisteriksi Tero valmistui vuonna 2003. Ikuisen opiskelijan statuksesta Tero ei ole vielä päässyt eroon, sillä opinnot jatkuvat yhä Sibelius-Akatemian tohtorinkoulutusyksikössä. Taiteellisen tohtoritutkinnon aiheena on orkesterimuusikon työnkuvan laajeneminen, jossa Tero tutkii orkestereiden lapsille ja nuorille järjestämien nk. yleisökasvatus-projektien kehittymistä 1950-luvulta aina tähän päivään.

Avanti! Kamariorkesterin mustan t-paidan Tero sai pitkäaikaiseen lainaan vuonna -97, joka yhä tänä päivänä puetaan noin kerran kuussa päälle.

Tero vierailee silloin tällöin mm. Scottish Chamber Orchestrassa ja Avanti!:n ”Saksan serkku” Ensemble Modern Frankfurt on jaksanut sitkeästi lennättää Teron bratwurstin synnyinseuduille.

Kamariorkesterit ja kamarimusiikki ovat olleet suuressa roolissa Teron muusikonuralla. Kaksi vuotta sitten Tero nousi Lontoossa Wigmore-hallin lavalle erään kamarimusiikkiyhtyeensä kanssa ja pian sen jälkeen tuo samainen ryhmä kävi pokkaamassa Royal Philharmonic Society Award-palkinnon tuosta konsertista. Puheita ei onneksi tarvinnut pitää.

Orkesterityön ohella erityisen tärkeä osa Terolle on The Golden Horns-käyrätorvikvartetti. TGH-kvartetti on Terolle foorumi, jossa oma muusikkous pistetään venytyspenkkiin. The Golden Hornsin toiminnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, joille TGH pyrkii jatkuvasti järjestämään musiikin pariin innostavia tapahtumia ympäri Suomen. The Golden Hornsilta on  ilmestymässä kokonainen nuottikirja marraskuussa 2011, joka on suunnattu käyrätorvensoiton alkeisopetuksen tarpeisiin.

Teron suuri rakkaus pop-, rock- ja heavy-musiikkia kohtaan on saanut uskottavuutta levytysten ja live-esiintymisten muodossa mm. Marzi Nymanin, Zarkus Poussan, Tuomo Prättälän, Olavi Uusivirran, Husky Rescuen ja Turisaksen kanssa tehdystä yhteistyöstä.

Käyrätorviopeksi Teroa kutsustaan Helsingin Metropoliassa, Hyvinkään ja Espoon musiikkiopistoissa.

Vapaa-ajalla Tero leikkii kaiken mahdollisen ajan tyttärensä Iiriksen kanssa ja pelaa jääkiekkoa kannattaen fanaattisesti HPK:ta.