Tuuli Lindeberg

Sopraano Tuuli Lindeberg on maamme eturivin barokkiajan ja 1900-2000-lukujen laulumusiikin tulkkeja. Tuuli on saanut taajaan kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan.

Konserttilaulajana Tuuli esiintyy säännöllisesti maamme parhaiden kamariorkesterien ja -yhtyeiden kanssa. Tuuli on esiintynyt useimmilla maamme klassisen musiikin festivaaleilla, ja kysyttynä oratoriolaulajana häntä kuullaan usein myös kuoro-orkesteriteoksissa.

Tuuli Lindeberg on laulanut mm. seuraavien kapellimestarien johdolla: Jutta Seppinen, Esa-Pekka Salonen, Jan Söderblom, John Storgårds, Dmitri Slobodeniouk, André de Ridder, Sasha Mäkilä, Ville Matvejeff, Jean-Jacques Kantorow, Juha Kangas, Tuomas Hannikainen, Reinhard Goebel ja Atso Almila.

Tuulin laajaan ohjelmistoon kuuluu lisäksi mm. liediä, luuttulauluja, runsaasti barokkiajan kamarimusiikkia sekä useita suomalaisten vokaaliteosten kantaesityksiä. Tuuli Lindeberg on kantaesittänyt mm.seuraavien säveltäjien teoksia: Sampsa Ertamo, Carita Holmström, Osmo Honkanen, Aki Ito, Minna Leinonen, Kirmo Lintinen, Paola Livorsi, Tapani Länsiö, Juhani Nuorvala, Hannu Pohjannoro, Harri Suilamo, Lauri Supponen ja Riikka Talvitie.

Kotimaan ulkopuolella Tuuli tekee yhteistyötä mm. Andrew Lawrence-Kingin ja The Harp Consortin kanssa. Tuuli Lindeberg on esiintynyt musiikkifestivaaleilla Ranskassa, Saksassa, Belgiassa, Portugalissa, Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa, Itävallassa ja Italiassa.

Tuuli on tehnyt näyttämörooleja vuosien varrella mm. Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Viimeisimpinä näyttämörooleinaan keväällä 2017 hän lauloi Helsingissä nimiroolin Riikka Talvitien kamarioopperassa The Judge’s Wife, sekä Suomen Kansallisoopperassa Kaija Saariahon oopperassa Only the Sound Remains.

Tuuli on levyttänyt sekä tehnyt radio- ja tv-äänityksiä monien kokoonpanojen kanssa, ja hän toimi laulunopettajana Yle Teema-kanavan Kuoroon! -tv-sarjassa v.2008. Esiintymistyönsä ohella Tuuli tunnetaan innostavana barokkimusiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa sekä tarkkakorvaisena taiteellisena tuottajana klassisen musiikin äänityksissä.

Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti Tuuli opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi mm. pianonsoittoa ja kuoronjohtoa, ja lauloi lukuisissa puoliammattilaiskuoroissa ja -ensembleissä ennen siirtymistään solistiuralle. Tuuli suoritti laulun A-tutkinnon Ritva Auvisen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v.2002. Tuuli voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2009.