FANTASIA

Tuntuu siltä, että yhä useammin mieli kaipaa irtiottoa nykypäivän yhteiskunnan ahdistavasta tilanteesta. Siksi kesän 2019 teemaksi valikoituikin Fantasia.

Kautta aikojen ihminen on käyttänyt fantasiaa eli mielikuvitelmaa apuna paetakseen arjen huolia. Ensi kesänä kuulemme säveltäjien itsensä nimeämiä fantasiakappaleita ja harvemmin esitettyjä puhallinkamarimusiikkiteoksia, jotka johdattavat kuulijat fantasiamaailmaan.

Nuorissa on tulevaisuus. Mestarikurssit ovat tärkeä osa Crusell-viikkoa ja tarpeellisia musiikin opiskelijoille, tuleville tähdille. Kansainvälistä, korkeatasoista opetusta ensi kesänä tarjoavat huilistit: Andrea Lieberknecht ja Petri Alanko, klarinetistit: Hermann Stefansson ja Harri Mäki, oboistit: Emmanuel Laville ja Anni Haapaniemi, fagotistit: Dag Jensen ja Etienne Boudreault.

Suurta suosiota saanut ja perinteeksi jo muodostunut Lyhtyjen Yö Vallinmäellä saa taiteilija-vieraakseen Pepe Willbergin taikureiden kera. Crusell-viikon liikunnallisesta puolesta vastaa legendaarisen Dallapé-orkesterin tanssikonsertti Työväentalolla. Lastenkonsertista huolehtii Täti Monika ja Pingviiniorkesteri Turusta. He esittävät meille yleisöäänestyksellä valittuja tutuimpia lastenlauluja. Ensi kertaa Crusell-viikon historiassa luvassa on myös pelimusiikkia huippusuositun Game Music Collective Bandin esittämänä. Päätöskonsertissa kuulemme Helena
Juntusen huumaavaa sopraanoa.

Näitä ja paljon muuta… Lämpimästi tervetuloa fantasioimaan 38.Crusell-viikolle!

TUULIA YLÖNEN
Crusell-viikon taiteellinen johtaja

Tutustu konsertteihin