Torstai 27.7.2023 Klo 19.00

ARKTIS

Sibeliuksen ja Griegin rakastetut klassikot juhlistavat pohjoista!
Konsertissa taituroivat basso Nicholas Söderlund ja Crusell Festival Ensemble.
Lue lisää..

Keskiviikko 26.7.2023 Klo 19.00

MERI

Maailman meret kohtaavat tässä Crusell-viikon konsertissa,
jossa vanha ja uusi musiikki sulautuvat saumattomasti yhteen.
Lue lisää..

Lauantai 29.7.2023 Klo 18.00

AMAZON

Crusell-viikon huipentaa maantieteellinen matka Etelä-Amerikkaan, jossa sijaitsee Amazonin sademetsä – yksi maailman tärkeimmistä ja haavoittuvaisimmista ekosysteemeistä. Uusi ja vanha puupuhallinmusiikki sekä maailman keuhkot hengittävät rinta rinnan.
Lue lisää..

Unelmia huomisesta Crusell Music Festival 22.-29.7.2023

Puupuhaltimet, unelmat ja luontoaiheinen musiikki soivat Uudenkaupungin historiallisissa miljöissä.

Crusell-viikolla juhlimme tänä vuonna planeettamme luontoa ja suuntaamme katseen sen tulevaisuuteen. Eri ekosysteemit ja puupuhallinmusiikki kietoutuvat yhteen festivaalin teemakonserteissa. Oman konserttinsa saavat Meri, Arktis sekä Amazon, jotka kaikki ovat ihmiselämälle korvaamattoman tärkeitä. Samalla ne ovat herkimpiä kohtaamaan ihmisen toiminnasta aiheutuvat haitat, kuten ilmastonmuutoksen.

Vuoden 2023 Crusell-viikko soi otsikolla “Unelmia huomisesta”, ja ohjelmistossa onkin luontoaiheisen musiikin lisäksi myös unelmointiin ja uniin liittyviä teoksia. Vaikka konserteissa soivat myös menneisyyden unet, kohdistuu Crusell-viikon unelmointi ennen kaikkea tulevaisuuteen – huomispäivään, jossa planeetta on säilynyt elinkelpoisena tuleville sukupolville.

Tietoisuuden lisääntyminen, teknologian kehitys sekä muuttunut ilmapiiri luovat toivon paremmasta huomisesta, mutta sen toteutumiseksi vaaditaan tekoja. Crusell-viikko tekeekin yhteistyötä WWF Suomen kanssa, ja jokaisesta myydystä lipusta lahjoitamme euron Itämeren suojeluun. Tiedettä ja tutkittua tietoa musiikkiviikolle tuovat WWF ja Ilmastopaneeli osana teemakonserttien juontoja. Unelmoinnin ja tekojen kautta kohti huomispäivää!

Kesän 2023 musiikillisia huippuhetkiä Crusell-viikolla tarjoilevat jälleen huippumuusikot, kuten Emma-palkittu Kamus-kvartetti, Crusell-kilpailun 2020 voittanut klarinetisti Jonathan Leibovitz, huilisti Christina Fassbender, oboisti Juri Vallentin ja fagotisti Mor Biron. Tapahtuman pääkonserttia Uudessa kirkossa tähdittää hienoa kansainvälistä uraa tekevä basso Nicholas Söderlund. Timo Lassy -jazztrio viihdyttää jazzillassa ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen Eläimellistä menoa -elokuvakonsertti tarjoaa koko perheelle iloisen musiikkihetken. Perinteisessä Lyhtyjen yössä nautitaan taas hyvästä musiikista ja ystävien seurasta Vallimäen piknikillä.

Uudessakaupungissa syntyneen, kansainvälisen uran luoneen klarinetistin ja säveltäjän, Bernhard Henrik Crusellin nimeä kantava Crusell-viikko on maailmanlaajuisestikin uniikki, puupuhallinmusiikkiin erikoistunut festivaali. Sen konserteissa soi niin klassinen kuin jazzmusiikki, folk ja lastenmusiikki kotimaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden esityksinä. Yhdeksi kesäiseksi viikoksi myös soitonopiskelijat ympäri maailman kokoontuvat puupuhaltimien mestarikursseille Uudenkaupungin viehättäviin miljöisiin.

Crusell-viikon taiteellisesta suunnittelusta vastaa klarinetisti Olli Leppäniemi.