Maailmankuulut puupuhaltajat opettavat Uudessakaupungissa kesällä 2023

Korkeatasoisten kamarimusiikkikonserttien ohella Crusell-viikolla järjestetään vuosittain puupuhaltimien mestarikursseja, joihin saapuvat opettamaan kansainväliset huippumuusikot. Crusell-viikkoon verrattavissa olevaa puupuhallinten juhlaa on kansainvälisestikin vaikea löytää. 

Vuonna 2023 Crusell-viikolla järjestetään huilun, oboen, klarinetin ja fagotin mestarikurssit. Mestarikurssit on suunnattu ammattiopiskelijoille. Lisäksi järjestetään huilu- ja klarinettikurssit, joille tervetulleita ovat myös kaikki nuoret ja vanhemmat pitkälle ehtineet harrastajat. 

Haluamme tehdä Crusell-viikosta jokakesäisen muusikoiden kohtaamispaikan, jonne toivotamme tervetulleiksi oppilaiden lisäksi myös soitonopettajat. Passiivioppilaspassin ostamalla myös opettajan on mahdollista saapua seuraamaan mestarikursseja ja huippusoittajien pedagogisia ideoita sekä luomaan kansainvälisiä suhteita. Mestarikurssien huipennukseksi järjestetään myös avoin keskustelutilaisuus, jonka aiheena on muusikon ura ja elämä. Keskustelutilaisuuden tavoitteena on jakaa muusikon uran hiljaista tietoa eteenpäin. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumisaikaa Juri Vallentinin oboen mestarikurssille on jatkettu 31.5. saakka tai kunnes kurssi on täyttynyt. Muiden kurssien ilmoittauminen on sulkeutunut ja valinnat vahvistetaan viimeistään 31.5.

Ilmoittaudu Juri Vallentinin kurssille oheisella verkkolomakkeella

Ajankohta ja hinta:

Kurssin ajankohta: ma 24.7. – la 29.7. 

Kurssimaksut: 

Aktiivioppilas 350 €, sisältää opetuksen, vapaan pääsyn kaikkiin festivaalin konsertteihin ja osallistumisen keskustelutilaisuuteen

Passiivioppilas 100 € / koko kurssi tai 30 € / pv 

Passiivioppilaalla oikeus osallistua kuuntelemaan kurssia, mutta hän ei saa henkilökohtaista opetusta.

Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaat saavat seurata kurssia ilmaiseksi.

Majoitus:

Koulumajoitus 90 € / koko viikko. Koulumajoitukseen sisältyy mahdollisuus saapua jo su 23.7. illalla ja lähteä su 30.7. aamulla.

Mahdollisuutta kotimajoitukseen voi tiedustella toiminnanjohtaja@crusell.fi.

Kursseille ilmoittaudutaan oheisella verkkolomakkeella

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4. Vahvistamme valinnat 31.5. mennessä. 

Lisätietoa: 

courses@crusell.fi

Opettajat: 

Huilun mestarikurssi, Christina Fassbender

Huilukurssi, Annaleena Jämsä

Oboen mestarikurssi, Juri Vallentin

Klarinetin mestarikurssi, François Benda

Klarinettikurssi, Olli Leppäniemi

Fagotin mestarikurssi, Mor Biron

Christina Fassbender, huilun mestarikurssi

Huilun mestarikurssia opettaa Christina Fassbender. Fassbender on tällä hetkellä Berliinin musiikkiyliopiston huilunsoiton professori, kysytty mestarikurssien opettaja ja kilpailujen tuomari, jonka opiskelijat ovat menestyneet erinomaisesti koesoitoissa. Aikaisemmin Fassbender on soittanut muun muassa Münchenin radio-orkesterin huilun äänenjohtajana.

 

Christina Fassbender
Christina Fassbender

Annaleena Jämsä, huilukurssi

Huilukurssia opettaa positiivisena ja innostavana opettajana tunnettu Annaleena Jämsä.

Tampere Filharmonian huilun äänenjohtaja on työskennellyt aiemmin mm. vuorottelevana soolohuilistina Oslon filharmonikoissa. Orkesterityön rinnalla hän opettaa TAMK Musiikissa ja mestarikursseilla.

Annaleena Jämsä
Annaleena Jämsä

Juri Vallentin, oboen mestarikurssi

Oboen mestarikurssin opettaja Juri Vallentin on kaikkien aikojen ensimmäinen Tšaikovski-kilpailun oboevoittaja. Jatkuvasti uusia ilmaisutapoja etsivä kysytty solisti ja kamarimuusikko on Karlsruhen musiikkikorkeakoulun oboensoiton professori.

Juri Vallentin
Juri Vallentin ©Verena Bruening

François Benda, klarinetin mestarikurssi

Klarinetin mestarikurssin opettaja François Benda on esiintynyt mm. Baijerin radion sinfoniaorkesterin ja Baselin sinfoniaorkesterin solistina. Hänen kiinnostuksensa klarinetti-instrumentin kehittämiseen johti Clarinatis-yrityksen perustamiseen. Benda toimii klarinetinsoiton professorina Baselin musiikkiakatemiassa. 

Francois Benda ja klarinetti
François Benda

Olli Leppäniemi, klarinettikurssi

Klarinettikurssin opettajana toimii Crusell-viikon taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi. Leppäniemi on arvostetun Carl Nielsen -klarinettikilpailun voittaja. Solistitehtävien lisäksi hän on toiminut mm. Tanskan radion sinfoniaorkesterin klarinetin äänenjohtajana. Vuodesta 2019 Leppäniemi on ollut Tapiola Sinfoniettan klarinetin äänenjohtaja.

mies seisoo puku päällä klarinetti käsissään
Olli Leppäniemi

Mor Biron, fagotin mestarikurssi

Fagotin mestarikurssia opettaa arvostetuilla kansainvälisillä palkinnoilla palkittu fagotisti Mor Biron. Hän oli Berliinin Filharmonikkojen pitkäaikainen jäsen, mutta seurasi musiikillista kutsumustaan toisaalle vuonna 2021. Nykyisin hän työskentelee pääasiassa solistina ja kamarimuusikkona esimerkiksi West-Eastern Divan -orkesterissa sekä opettaen Barenboim-Said Akatemiassa. 

Mor Biron
Mor Biron © Michael Pavia