Taiteellinen johtaja

Crusell-viikon taiteellisena johtajana aikaisemmin toiminut Tuulia Ylönen väistyi tehtävästä vuonna 2019, jonka jälkeen tehtävässä on toiminut kansainvälisesti menestynyt klarinetisti Olli Leppäniemi (synt. 1980). Hänen päätehtävänsä on suunnitella ensi kesän Crusell-viikon konsertit, jotka järjestetään Uudessakaupungissa 23.7.–30.7.2022.

Leppäniemi on erittäin innoissaan uudesta nimityksestään: ”Minulle on suuri ilo ja kunniatehtävä olla mukana tekemässä juuri tätä itselleni hyvin rakasta festivaalia ja suunnitella Uudenkaupungin konserttiyleisölle unohtumattomia konserttielämyksiä. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen Crusell-viikko on aina ollut korkealaatuinen ja vetovoima on riittänyt houkuttelemaan Uuteenkaupunkiin huikeita puupuhaltajia niin maailman johtavista orkestereista kuin suurimpia solistejakin.” Olli Leppäniemellä on myös usean vuoden kokemus Crusell-festivaalista niin opettajan ja esiintyjän kuin kurssilaisenkin roolissa. ”Muistaakseni olin ensimmäistä kertaa kurssilla mukana tasan 20 vuotta sitten. Omassa nuoruudessani Crusell-viikko oli yksi kesän kohokohdista; maailmanluokan mestarikurssi, upeita konsertteja sekä paljon hyviä ystäviä paikalla”, Leppäniemi muistelee.

Olli Leppäniemen solistiura lähti nousuun hänen voitettuaan kansainvälisen Carl Nielsen -klarinettikilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 2009. Solistitehtävien lisäksi Leppäniemi on toiminut mm. Tanskan radion sinfoniaorkesterin, Bergenin filharmonisen orkesterin, Sinfonia Lahden ja Turun filharmonisen orkesterin klarinetin äänenjohtajana. Vuonna 2019 hänet valittiin Tapiola Sinfoniettan klarinetin äänenjohtajaksi.

mies seisoo puku päällä klarinetti käsissään
Olli Leppäniemi

INFO | CRUSELL-SEURA | CRUSELL-NAISET | TAITEELLINEN JOHTAJA